Kreatív koncepció és tartalomgyártás

A kreatív koncepció összeállításáért egy reklámügynökségi csapat felel, szoros együttműködésben a hirdető marketing csapatával. A kreatív koncepció összeállítását a hirdető házon belüli megelőző lépésként kutatásokat készíthet, hogy felmérje a terméke piaci lehetőségeit, megismerje a fogyasztók attitűdjeit a termékkel kapcsolatban

A kreatív koncepció elkészítését egy Brief előzi meg, amelyet a hirdető állít össze és adja át a reklámügynökségnek. A Brief tartalmazza a termékről szükséges tudnivalókat, célcsoportokat, a kampányban használni kívánt kommunikációs eszközöket, időzítéseket stb.

Megalkotjuk a legjobb koncepciót

A reklámügynökségnél a projektben résztvevő csapat, ami általában szövegírókból, kreatívokból, art directorokból, és account managerből áll, közösen kitalálják, hogy a rendelkezésre álló információk alapján hogyan építhető fel az adott termék vagy szolgáltatás kreatív koncepciója. 

A kreatív koncepció lényege, hogy egy adott irányvonalat képvisel, amely megalapozza az egységes kommunikációt. Ez a koncepció általában egy adott gondolatmenetet követ, amely maga a kreatív ötlet. Ezt az ötletet több lehetséges irányvonalra bontva a reklám ügynökség elkészíti annak vizuális prezentációját és layoutokon, storyboardokon keresztül az account csapat bemutatja az elkészült koncepciókat a hirdetőnek. A végleges kreatív koncepció kiválasztása előtt lehetséges annak tesztelése, kutatása is.

Fontos az egységes megjelenés

A kiválasztott kreatív koncepció már alkalmas arra, hogy a kreatívok megjelenítsék azokat egységes médium specifikus márka kommunikációt megvalósítva. A kreatív koncepció „Kőbe vésése” után kezdődik a tartalom gyártás. 

Manapság egy 20-30 millió Forintos reklám budgettel rendelkező hirdetőnek sem kell úgy kampányba fognia, hogy amögött nincs egy jól felépített kreatív koncepció, mivel kreatív koncepció nélkül megfelelő tartalmak sem készülhetnek, médiába fektetni megfelelő tartalom nélkül pedig hatalmas kockázat.

Ennek a helyzetnek a kezelése érdekében ügynökségünk az AdIstrict reklámügynökséggel működik együtt, és ennek az együttműködésnek az eredményeképp a KKV hirdetői közönség számára is költséghatékony és színvonalas kreatív koncepciókat és tartalmakat vagyunk képesek kínálni, ami által egy integrált szolgáltatás csomagot tudunk kínálni a kreatív koncepciótól a médiavásárlásig.